Doulapaketti Rauha

Doulapaketti rauha 810€

-Varattavissa raskausviikolta 22 alkaen
-Kaksi valmennuskertaa sekä etätuki koko doulasuhteen ajan
-Neljän viikon päivystys ja synnytyksen aikainen tuki
-Kotikäynti synnytyksen jälkeen

Kaikkiin paketteihin sisältyy haluamasi lainat (TENS-laite, rebozo, gua sha -kampa, synnytysaiheista kirjallisuutta).

Hinnat sisältävät alv 24% ja paketit laskutetaan varattaessa. Kotikäyntiin sisältyy matkakulut Jyväskylän alueella. Kysy tarvittaessa osamaksun mahdollisuutta!

30 minuutin tutustuminen etänä aina maksuton

raskaus-doula-miina-korpi

Mitä on doulan synnytysvalmennus?

Doulapaketteihini kuuluu aina valmennustapaamiset. Raskausajan valmennuskäynneilläni käydään yhdessä läpi mm.

  • synnytyksen kulkua ja fysiologiaa
  • hormonien ja hermoston toimintaa synnytyksessä
  • synnytyksen käytänteitä


Valmennuksen aikana annan tietoa, toimin luotettavana ja turvallisena keskustelukumppanina ja autan sinua tuomaan esille toiveitasi sekä tarpeitasi synnytykseen liittyen. Harjoittelemme lääkkeettömiä kivunlievityksen keinoja konkreettisesti yhdessä. Valmistautumisen pohjalta voi täyttää synnytystahto -lomakkeen, jonka avulla kommunikointi synnytyssairaalan henkilökunnalle helpottuu.

Raskausajan tuen ja valmennuksen myötä

  • toimijuutesi synnyttäjänä vahvistuu
  • sinun ja puolisosi kyky toimia synnytystä edistävällä tavalla lisääntyy
  • omaksut keinoja ja taitoja synnytyskivun helpottamiseen


Valmennus voidaan toteuttaa myös yksittäisenä tapaamisena tai vaikka osana baby shower- tai mothers blessing-juhlan ohjelmaa! Sisältö muotoutuu aina toiveiden mukaan. Valmennuksessa keskitytään henkiseen valmistautumiseen, synnytyksen fysiologian ymmärtämiseen ja omiin vaikuttamisen paikkoihin käytännönläheisellä tasolla ja sisältö on todennäköisesti hieman erilaista tai täydentävää verrattuna vaikkapa neuvolan tai synnytyssairaalan valmennuksiin. Monet asiakasperheistä ovat kokeneet hyötyneensä doulan valmennuksista julkisten perhevalmennuspalveluiden ohella.

Valmennustapaamisten hinnat

3h suositellaan erityisesti ensisynnyttäjille. Huomaathan, että valmennustapaamiset sisältyvät aina doulapaketteihin. Voit aina valita valmennustapaamisia ilman kokodoulausta tai varata lisäkäyntejä pakettiin.

2 h

75€

3 h

85€

doula3

Mitä doula tekee synnytyksessä?

Synnytyspäivystyksen aikana olen valmiina tulemaan tueksenne mahdollisesti jo kotiin tai sovittaessa suoraan synnytyssairaalaan. Synnytyksen aikana varmistan, että tulet kuulluksi ja että sinulla on mahdollisuus kysyä lisää tietoa päätöstesi tueksi. Muistutan sinua omista keinoistasi edistää synnytystä ja lievittää kipua. Olen tukena kun sitä tarvitset, siten kuin tarvitset. Tuki voi olla rauhallista läsnäoloa tai muistuttelua riittävästä juomisesta ja syömisestä, se voi olla kosketusta ja asennoissa tukemista tai tilan rauhoittamista kahdenkeskiselle ajalle puolisosi kanssa. On tärkeää, että saat keskittyä rauhassa synnytyskuplassasi olemiseen, joten pyrin kommunikoimaan aina tilanteeseen sopivalla tavalla. Tukihenkilön rooli on merkittävä ja myös hänen jaksaminen synnytyksessä on tärkeää, ja siksi doulana mahdollistan myös puolison levon vuorottelemalla aina tarvittaessa.

Synnytyksen jälkeen olen perheen tukena heidän toivomansa ajan, kuitenkin yleensä 2-3 tuntia. Tuona aikana voin tukea ensi-imetyksessä, mikäli niin sovitaan. Saatan olla synnyttäjän apuna ja tukena jälkitoimenpiteissä ja esimerkiksi synnyttäjän peseytyessä. Perheen toivoessa voin toteuttaa istukkaprinttien painamisen. Usein toimin myös käytännön apuna perheen siirtyessä synnytyssalista vuodeosastolle.

Synnytyksen valokuvaamisesta sovitaan erikseen jokaisen perheen kanssa. Mikäli perhe niin toivoo, voin ottaa kuvia joko omalla tai heidän valitsemallaan kameralla/puhelimella. Doulaamisen ohella tehdystä valokuvaamisesta ei tule lisämaksua.

Mitä synnytyksen jälkeisellä kotikäynnillä tehdään?

Synnytyksen jälkeen tapaan perheen heidän omassa kodissaan, silloin kun perheelle sopii. Yleensä tämä tapahtuu muutaman viikon kuluttua synnytyksestä. Ennen sitä olen yhteydessä puhelimitse ja etätuki on käytettävissä aina kotikäyntiin saakka. Käynnin aikana voidaan käydä läpi synnytyskokemusta sillä tavalla, kun se siinä hetkessä tuntuu hyvältä. Synnytystarina elää ja hengittää koko loppuelämän ajan, ja erityisesti ensimmäiset kuukaudet ovat herkkää aikaa. En koskaan tulkitse tai määrittele kokemusta synnyttäneen puolesta. Kuuntelu ja tilan antaminen on minulle tärkeää. Toiveista riippuen käynnillä keskustellaan, hoivataan äitiä tai vauvaa ja suljetaan yhteinen matka tähän saakka. Voin myös antaa imetysohjausta ja tukea imetyksessä. Tarvittaessa tulen mielellään tapaamaan perhettä myös myöhemmin. Synnytyksen jälkeisiä kotikäyntejä, post partum ohjausta, voi pyytää vaikka ei olisi ollut doulasuhteessa kanssani. Doulapaketin lisäksi voi aina hankkia lisäkäyntejä tarpeen mukaan.

Postpartum tapaamisten hinnat

Doulan kotikäynti synnytyksen jälkeen

2 h

75€

3 h

85€