Ella, 2021

Sain haaveilemani aktiivisen vesisynnytyksen, jossa oli mahdollisimman vähän toimenpiteitä, sekä missä minä synnyttäjänä koin tulleeni nähdyksi ja kuulluksi sekä kunnioitetuksi toiveideni ja tarpeitteni mukaisesti. Miinalla on upea taito olla hiljaisesti läsnä, ja hän toimi loistavassa yhteistyössä puolisoni kanssa, muodostaen parhaan synnytystiimin mitä saatoin toivoa. Hänen kannustavat sanansa saivat minut luottamaan kehoni kykyyn synnyttää mahdollisimman luonnollisesti. Kivunlievityksessä doula oli suuri apu, sillä ihan vierellä oleminen, akupisteiden painaminen sekä kannustaminen ja kivun tarkoituksen muistuttaminen, auttoivat hyvin paljon. Sain doulalta myös tens-laitteen käyttöön riittävän ajoissa, ja sen avulla pärjäsinkin pitkään.

Sain hyviä vinkkejä esim. vauvan asennon parantamiseen (tämä viihtyi peppu alaspäin aika pitkään). Myös esikoisen synnytyksen käsittely oli vapauttava kokemus, joka antoi myös voimaa orientoitua tähän toiseen synnytykseen erilaisella mentaliteetilla. 

Miina auttoi ihan käytännön asioissa esim. siirtymissä ammeeseen ja pois sieltä, tarjoamalla ajoittain juotavaa yms. Koin tärkeäksi myös hänen sanallisen tukensa sekä vierellä olon silloin, varsinkin silloin kun joitakin toimenpiteitä jouduttiin tekemään (kalvojen puhkaisu, sisätutkimukset(nämä todella vaikeita minulle), kohdunkaulapuudutteen laitto). Hän otti myös upeita valokuvia muistoksi, sekä teki synnytyksen jälkeen istukasta ihanat istukkaprintit!

Oli tärkeää saada puhua synnytyksestä ja arjesta sen jälkeen, vaikka mikään ei oikeastaan jäänyt vaivaamaan. Välillä kun tuntuu, ettei hyvää synnytyskokemusta saisi jakaa, kun monilla ne ovat vain kaikkea muuta kuin hyviä, ja doulalle sai sitten ihan luvan kanssa hehkuttaa sitä, kuinka tuntuu että on taas avannut uuden luvun elämässä ja luovuus yleisesti tuntuu puskevan ulos joka solusta. Koen myös arvokkaana sen, että jos jokin asia alkaisi vaivaamaan, voin olla häneen yhteydessä ja sitä asiaa voi jollain tavalla työstää.

Koin että sain kaiken tarvitsemani tuen ja ehkä enemmänkin. Kannustit, tuit, luit tilanteita herkästi aistien ja olit läsnä juuri oikealla tavalla. Koskaan ennen ei mulla ole ollut niin kuningatarmainen olo kuin tätä vauvaa synnyttäessä. Suuri kiitos meidän rinnalla kulkemisesta, toit paljon tukea ja turvaa raskausaikaan sekä synnytykseen.