Raskausdoulaus, 2021

Hankimme doulan, koska halusimme yhdessä valmistautua tähän raskausaikaan ja tulevaan synnytykseen mahdollisimman hyvin. Tuli todella turvallinen olo, kun aloitimme synnytysvalmennuksen tarpeeksi ajoissa. Sain myös muutaman kirjan luettavaksi ja ne valmistivat ajatuksia synnytykseen. Kirjoissa oli paljon hyviä vinkkejä ja kiva, kun niihin pystyi aina palaamaan. Kirjojen avulla tuli ymmärrystä siihen, että miten voin itse toimia synnytyksessä, jotta synnytys etenisi mahdollisimman hyvin.
Kaipasin doulalta apua siihen, että miten saan luotua turvallisen olon synnytykseen. Saimme yhdessä mietittyä keinoja, miten pysyn rauhallisena ja miten puoliso voi olla mahdollisimman paljon tukena ja apuna. Kun olimme käyneet kolme synnytysvalmennus tapaamista, niin minulla oli turvallinen olo, että olen valmis synnyttämään. Pidin erityisesti siitä, että kävimme synnytystoiveita läpi yhdessä. Sinun tekemä synnytystoivelista oli erittäin hyvä. Kun synnytys käynnistyi, niin tiesimme heti miten toimitaan ja mikään ei tullut meille yllätyksenä, koska olimme käyneet kaikki vaiheet ennakkoon läpi sinun kanssa.
Parasta valmennuksessa oli se, että sinulta sai kysyä mitä vain ja saimme puhua kaikesta ajan kanssa. Sinulta kehtasi kysyä mitä vain ja annoit paljon hyviä vinkkejä. Olet helposti lähestyttävä, loit avoimen ja turvallisen ilmapiirin tapaamisiin. Synnytys oli turvallinen ja kaunis, juuri sitä mitä toivoimmekin.